KARABÜK / MERKEZ - Mevlana İmam Hatip Ortaokulu

Ock

Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması İl Birincisi Abdulkerim Erkinov Ödülünü Din Öğretimi Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen’in Elinden Aldı. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ock

Ara

8. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile motivasyon amaçlı sinema etkinliği gerçekleştirdik. Mesleğinin ilk yılında şehit edilen öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatının anlatıldığı  Öğretmen Oldum Ben filmi öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi. Hedef LGS Projesi kapsamında yaptığımız bu tür etkinliklerimiz devam edecek.

Ara

Kas

Etkili Soru Çözme Teknikleri konulu bilgilendirme semineri verildi. Rehber Öğretmenimiz Bahar Akça Erdoğan tarafından 8. sınıf öğrencilerimize Hedef LGS Projesi kapsamında Etkili Soru Çözme Teknikleri konulu seminer verildi.

Kas

16 Kasım 2023 Perşembe günü gerçekleştirilen Ankara Gezimiz tamamlandı. Okulumuzda yapılan ilk deneme sınavında sınıf birincisi olan 17 öğrencimiz geziden ücretsiz olarak yararlandı. Öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde Feza Gürsey Bilim Merkezi,  Anıtkabir, Eski ve Yeni Meclis ile MTA Müzesini ziyaret ettiler.

Ekm

İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir.

Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar imam hatip okullarımızın gelişiminde emeği geçenlerden ebediyete irtihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla yâd ederiz.

Ekm

Hedef LGS 2024 hazırlıklarımız 3 Temmuz'daki yaz kampıyla başlıyor.

May

Sınıflarımıza bölüm bölüm ayırdığımız hobi bahçelerinde öğrencilerimizle sebze ve çiçek ekimine başladık.